trafic site web
 • Catalog Magnawell Germania 2014 in format pdf
 • Catalog Panactive Austria 2014 in format pdf
 • Catalog Health 2014 Austria in format pdf
 • Catalog Bijuteri Energetix 2014 in format pdf

Magnetoterapia

MAGNETOTERAPIA

 • Este înainte de toate o terapie naturală, fără proceduri complexe sau complicate ale tratamentelor medicale obişnuite.
 • Este cea mai simplă, cea mai ieftină, cea mai nedureroasă şi cea mai sigură terapie cunoscută.
 • Prin magneto-terapie nu se ia nici un medicament.
 • Magnetul este singurul instrument care se foloseşte – nu e nici o magie.
Câmpul magnetic este creat de magnet, care trece fără pericol prin piele, ţesuturi şi oase.
Îndrumările în magneto-terapie sunt mult mai simple, iar metodologia este mai sigură decât în cazul multor alte terapii.
Deşi a fost folosită din cele mai vechi timpuri, magneto-terapia este folosită mai ales începând cu secolul al XVIII-lea, primele cercetări făcându-se abia în jurul anilor 1790-1800. În ultimul deceniu se pune din ce în ce mai mult accentul pe terapiile alternative, mai puţin sau deloc agresive faţă de tratamentele alopate. Abia acum s-a redescoperit cu adevărat şi magneto-terapia. În spitale, în clinici, în sanatoriile balneare se foloseşte magneto-terapia, făcându-se şedinţe mai ales în cazul bolilor de oase, artero-sclerozei, reumatism, etc.

EXERGETIX – prin bijuteriile magnetice – vă aduce această terapie la îndemâna dumneavoastră, sub forma unor bijuterii deosebit de moderne şi aspectoase, care au înglobate în ele şi magneţi. Le veţi găsi în colecţii sub forma de : brăţări, coliere, cercei, pandantive.

Prin purtarea bijuteriilor ENERGETIX veţi fi elegant(ă) dar, în acelaşi timp, veţi purta permanent asupra dumneavoastră şi cei doi magneţi, ceea ce vă va scuti de nenumărate neplăceri: insomnii, stres, depresii, dureri reumatismale, dureri menstruale sau ameliorând şi grăbind vindecarea în : entorse, inflamări ale încheieturilor, artroză, fracturi ale oaselor, leziuni, rupturi de ligamente. Tipuri de magneţi
O definiţie simplă spune : magnet este tot ce atrage fierul. Magneţii se compun
Ce este magnetul.din milioane de molecule care se adună în grupe numite domenii.Fiecare domeniu se comportă ca un magnet mineral cu pol nordic şi pol sudic. Când domeniile se aliniază în aceeaşi direcţie, puterea acestora se uneşte, formând un magnet mai mare.În fier există multe domenii care se pot alinia în aceeaşi direcţie, adică magnetiza.Domeniile în materialele plastice, cauciuc, lemn şi alte materiale sunt împrăştiate dezordonat, astfel încât câmpurile magnetice se anulează unul pe altul, şi de aceea aceste materiale nu se pot magnetiza.
Magneţii naturali – denumiţi bare magnetice – se formează atunci când lava topită, care conţine fier sau oxizi de fier, se răceşte şi se magnetizează sub acţiunea forţei magnetice a Pământului.
Electromagneţii sunt făcuţi dintr-un miez de metal înconjurat de fire izolate care conduc curentul.
Magneţii permanenţi sunt magneţii care se magnetizează fără adaos constant de electricitate, în care domeniile sunt aliniate permanent.

Tipurile de magneţi permanenţi folosiţi cel mai des :

 • Magneţi de ferită se mai numesc şi magneţi feritici sau ceramici, deoarece se obţin prin presarea prafului de ferităîntr-o bară, prin utilizarea unei prese puternice la temperaturi înalte. Aceşti magneţi pot avea practic orice formă şi dimensiune şi se magnetizează în forma finală.
 • Ferita de bariu – este o legătură de bariu şi fier.
 • Ferita de stronţiu – este o legătură de stronţiu şi fier.
 • Magnetul de neodimiu este cel mai puternic tip de material magnetic. Este compus dintr-un amestec al unui element rar, neodimiul, cu fier şi puţin bor. Acest material este foarte scump şi de aceea se toarnă doar pe suprafeţe mai mici.

Magneţii de neodimiu se folosesc cel mai des la bijuterii, pentru că păstrează foarte bine magnetismul şi pierd doar o mică parte din putere.

Cel mai mare magnet

Pământul este cel mai mare magnet din apropierea noastră.
Toată lumea vie – plante, animale şi oameni se află sub influenţa magnetismului pământului, el fiind indispensabil lumii vii, la fel ca şi apa, aerul, hrana şi lumina zilei.
Influenţa soarelui asupra pământului este confirmată prin măsurători care au arătat că în timpul zilei influenţa magnetică a soarelui este cu aproximativ 0,1 Gauss mai puternică în timpul nopţii.
Câmpul magnetic al soarelui este de 100 de ori mai mare decât al pământului.
Magnetismul menţine echilibrul în galaxie – magnetismul galactic acţionează şi asupra lumii vii de pe pământ.
Oamenii de ştiinţă de la Institutul Smithsonian SUA au dovedit că rechinii îşi absorb cea mai mare parte a energiei din cosmos, mai degrabă decât din hrană.
De asemenea, este interesant că în anumite locuri de pe Pământ intensitatea câmpului magnetic este mai mare – spre exemplu în Loudes – Franţa şi Sedona – SUA. Aceste locuri au devenit un punct de atracţie turistic tocmai datorită faptului că turiştii se simt mult mai bine şi se refac după o perioadă mai mare de stress.
Oamenii de ştiinţă au cercetat şi demonstrat cu dovezi geologice micşorarea câmpului magnetic al pământului cu 50% în ultimii 500 de ani, el măsurând în prezent aproximativ 0,5 Gauss.
Omul de ştiinţă şi omul de stat Alexandre von Humboldt, în decursul unei expediţii în Amercica de Sud (1799-1804) a descoperit că puterea câmpului magnetic al pământului variază de la 0,3 Gauss la ecuator până la 0,7 Gauss la Poli.
Faptul că expunerea la câmpul magnetic terestru joacă un rol principal în ceea ce priveşte starea sănătăţii noastre a fost confirmat atunci când primii astronauţi s-au întors din spaţiul bolnavi.
Problemele de sănătate erau întocmai afecţiunile apărute din cauza carenţei de calciu şi alte minerale, conducând la dereglări metabolice şi simptome precum melancolia, depresia gravă, somnolenţa, diverse dureri. Problema s-a rezolvat imediat ce NASA a instalat magneţi în staţie şi pe navele cosmice.

Reducerea câmpului magnetic

Magnetismul terestru se poate reduce sau ecrana din cauza unor elemente perturbatoare din mediul înconjurător, micşorându-se astfel şi acţiunea acestuia asupra organismului nostru, lucru care duce la apariţia unor simptome cum ar fi : dureri de cap, oboseală, dereglări de circulaţie.
Clădirile din beton armat, construcţiile din metal, drumurile din asfalt, automobilele, trenurile, avioanele pot micşora efectul câmpului magnetic terestru la jumătate sau chiar mai mult.
Efecte dăunătoare provin şi de la “smogul electronic” – electrosmogul : curent alternativ, aparatură electronică, unde radio şi TV, telefoane mobile, lumini fluorescente, aparate de uz casnic şi multe alte surse.

Prin folosirea produselor magnetice putem compensa parţial sau micşora aceste efecte negative.

Polaritatea şi acţiunea magneţilor

Magneţii au doi poli : polul nordic sau negativ (YIN) şi polul sudic sau pozitiv (YANG). Polii opuşi se atrag, poli de acelaşi fel se resping. Unii producători marchează polii magneţilor mari prin culori (nordic prin albastru, alb sau verde şi sudic prin roşu sau negru).

Polul nordic este considerat ca având o acţiune puternică de vindecare. Are tendinţe de a ne reda echilibru, ne dă energie, îndepărtează durerea, infecţiile, reglează presiunea sangvină. De asemenea are efect calmant asupra sistemului nervos, asigură alcalinizarea ţesuturilor, îmbunătăţeşte alimentarea ţesuturilor cu oxigen. Se foloseşte în tratarea fracturilor de oase, întinderilor, artritelor, durerilor de dinţi.

Polul sudic al magnetului stimulează creşterea, activează, stimulează şi poate chiar mări inflamaţia sau accentua durerea – de aceea lucrul cu polul sud al magnetului este o artă – acţionând diferit la fiecare om.

Magneţii naturali - denumiţi bare magnetice - se formează din lava topită care vine din interiorul pământului şi intră în contact cu azotul din atmosferă. Lava, astfel transformată, şi răcită păstrează magnetismul natural al pământului şi este folosită cu succes pentru vindecare, încă din timpul primelor civilizaţii şi culturi superioare precreştine ale Egiptului, Indiei, Chinei şi Greciei Antice.

Regina Cleopatra purta un talisman magnetic pentru a-şi păstra tinereţea şi frumuseţea. 

Regina Elisabeta I, care suferea de artrită, a fost vindecată de doctorul ei personal cu ajutorul magneţilor.

Folosirea magneţilor în vindecarea diferitelor boli a cunoscut perioada de maximă înflorire la sfârşitul secolului XVIII.

FRANTZ ANTOINE MESMER (1734 - 1815) a tratat şi a vindecat multe boli în Viena şi mai târziu în Paris. "Societatea Regală de Medicină" a făcut cercetări în domeniul utilizărilor medicale ale magneţilor. Aceste cercetări au demonstrat ştiinţific că magneţii sunt folosiţi cu succes în tratarea şi vindecarea bolilor de nervi, durerilor, cârceilor. Sunt recomandate brăţări magnetice, talismane, centuri şi plăcuţe.

MOZART a fost atât de încântat de succesele lui Mesmer în vindecare, încât a menţionat în opera sa "Cosi van Tutti" puterea eficientă a magnetului.

Cinci milioane de americani mărturisesc despre efectele terapiei cu magneţi în bolile cronice, până la tendovaginită.

BIL CLINTON şi Sir ANTONY HOPKINS s-a convins şi ei de efectele pozitive cu magneţi.

Explorarea spaţiului a relevat ce se întâmplă cu oamenii care sunt îndepărtaţi, pentru o perioadă lungă de timp, de acţiunea câmpului magnetic terestru. La întoarcerea din spaţiu, astronauţii ruşi au remarcat apariţia osteoporozei şi a unor depresii puternice. Apariţia acestor fenomene este considerabil micşorată prin construirea de câmpuri magnetice artificiale în interiorul navelor spaţiale.
Câmpul magnetic al pământului (forţa magnetică ce influenţează orice fiinţă) s-a micşorat cu circa 50% în ultimii 500 de ani, şi mai măsoară doar aproximativ 0,5 Gauss.
Viaţa în clădiri de beton şi oţel, în maşină, în tren, în avion, ş.a.m.d. micşorează influenţa câmpului magnetic.
Electro-smogul provenit de la monitoarele calculatoarelor, de la aparatele de radio, TV şi HI-FI, de la telefoanele mobile şi alte asemenea aparate, sunt alţi factori perturbatori, care împiedică acţiunea câmpului magnetic.
Dr. Nikagawa (Tokio) a studiat şi publicat în 1976 o afecţiune pe care a numit-o sindromul absenţei câmpului magnetic.
Simptomele acestui sindrom include :
 • anchilozarea umerilor,
 • dureri de spate şi de cap,
 • fibromiaga, insomnia,
 • probleme de digestie şi circulaţie,
 • precum şi starea de oboseală generală.
Dr. Nikagawa a examinat 11.648 de utilizatori ai terapiei cu magneţi (plasturi magnetici, centuri, coliere) din punct de vedere al experienţei acestora cu magneto-terapia.
Rezultatele examinării sunt următoarele :
 • Peste 90% dintre subiecţi au observat rezultatele unei terapii foarte eficiente;
 • Sub 10% nu au observat nici un efect;
 • Nici una din persoane interogate nu a semnalat efecte secundare sau adverse.
Brigitt Gartner în cartea sa “Magnetul – paznicul sănătăţii”compară absenţa câmpului magnetic cu efectul binecunoscut al lipsei de vitamine. Autoarea recomandă folosirea de bijuterii cu magneţi în scopuri preventive, precum şi pentru vindecarea diferitelor acţiuni.
 
MAGNETII ACTIONEAZA PENTRU
 • DEPRESIE ,
 • ARTRITE,
 • FRACTURI,
 • CICATRICI ,
 • DURERI MENSTRUALE ,
 • PROBLEME CU VEDEREA ,
 • TIUIT IN URECHI
 • GLANDA TIROIDA ,
 • SINDROMUL PARKINSON ,
 • DEREGLARI ALE CIRCULATIEI SANGUINE ,
 • DURERI DE CAP ,
 • MIGRENE,
 • TENSIUNE RIDICATA ,
 • TESIUNE SCAZUTA ,
 • OBOSEALA GENERALA ,
 • ARTROZE ,
 • REUMATISM,
 • DURERI DE SPATE
 • INSOMNIE , STRESS

Bine de ştiut 
 • Ca şi în cazul tratamentelor medicamentoase, dozajul este hotărâtor pentru eficacitatea tratamentului magnetic.
 • Câmpurile electromagnetice puternice, ca cele prezente în apropierea apelor puternic poluate, pot provoca diferite afecţiuni.
 • Câmpurile magnetice slabe, pulsatorii, dimpotrivă, stimulează procesele de ameliorare a stării de sănătate.
Atenţie !
 
Dacă există probleme serioase de sănătate, cel mai bine este să consultaţi medicul!
 
 CONTRAINDICATII
 
Femeilor însărcinate, deoarece nu se cunoaşte cum acţionează forţele magnetice asupra fătului
Pacienţilor care poartă pacemaker, sau orice implant electro-medical
 

Subcategorii

 • Catalog Magnawell Germania 2014 in format pdf
 • Catalog Panactive Austria 2014 in format pdf
 • Catalog Health 2014 Austria in format pdf
 • Catalog Bijuteri Energetix 2014 in format pdf
Reprezentant Energetix Romania | Magnawell | Detoxamin | Panactive | Tel: 0743-019108
Magnetoterapia.ro | Detoxamin | Panactive | Magnawell © 2018