trafic site web
 • Catalog Magnawell Germania 2014 in format pdf
 • Catalog Panactive Austria 2014 in format pdf
 • Catalog Health 2014 Austria in format pdf
 • Catalog Bijuteri Energetix 2014 in format pdf

Domeni de Aplicare a Magnetoterapiei

APARATUL CARDIOVASCULAR
 
Organismul umaneste format din aproximativ 70 miliarde de celule, organizate în unităţi statice. Singurul element mobil este sângele, care circulă prin tot organismul, hrănindu-l şi curăţându-l în acelaşi timp.
 Astfel se realizează un schimb de materii cu celulele la care ajunge sângele: sângele aduce oxigen şi elemente nutritive şi transportă de acolo dioxidul de carbon, materiile nefolositoare şi toxinele.
Sângele circulă cu o viteză incredibilă: o moleculă de sânge face drumul de la inimă la arterele mâinii şi înapoi în numai un minut.
Câmpul magnetic măreşte capacitatea organismului de a îmbunătăţi circulaţia sanguină.
Sub influenţa lui, sângele se polarizează, iar ionii (particulele electropolarizate prezente în celulele din corpul nostru) sun respinşi de magnet şi circulă mult mai repede.
Fierul se mişcă mult mai repede, iar polaritatea se transferă asupra membranelor celulelor, care devin permeabile, în special pentru calciu şi sodiu.
Toate acestea duc la accelerarea transferului de materii, adică la îmbunătaţirea metabolismului.
Hemoglobina, care transportă oxigenul în circuitul arterial, îşi măreşte viteza sub acţiunea câmpului magnetic, iar oxigenul ajunge mai repede de la plămâni la celulele unde se produce schimbul de gaze (oxigenul în schimbul dioxidului de carbon).
 De reţinut :
Magnetul accelerează circulaţia fără a mări tensiunea !
Viteza mai mare permite sângelui să ajungă mai repede la celule, aducând oxigen şi elemente nutritive, accelerând activitatea celulară, metabolismul şi apoi revenind la inimă şi plamâni prin sistemul venos.
Viteza mărită permite sângelui să treacă şi prin vasele de sânge periferice, foarte mici. Se irigă astfel mai bine sistemul periferic şi se elimină sau se reduce răceala mâinilor şi a picioarelor.
La persoanele carea au tensiune mică, acţiunea magnetică nu micşorează tensiunea.
 
MAGNETUL ACCELEREAZA CIRCULATIA FARA A MARI TENSIUNEA
 
Sângele este expulzat din inima sub presiune in aorta si in sistemul arterial. Presiunea care se formează datorita vitezei sângelui este presiunea dina­mica, iar prin mişcare, sângele "se loveşte" de pereţii vaselor de sânge, exer­citând o presiune asupra lor - aceasta fiind presiunea statica. Prin efectele sale, magnetul influenţează deplasarea liniara a sângelui. Particu­lele magnetizate sunt respinse de magnet si se resping si intre ele. Acest lucru le directioneaza in circuitul paralel, marindu-se, astfel, viteza sângelui, si mic-sorandu-se presiunea asupra vaselor sanguine.

Viteza mai mare permite sângelui

• sa ajungă mai repede la celule, aducând oxigen si elemente nutritive,
accelerând activitatea celulara, metabolismul si apoi, revenind la inima si plămâni prin sistemul venos.

• sa treacă si prin vasele de sânge periferice, foarte mici, astfel: se iriga mai bine sistemul periferic si astfel se reduce sau se elimina răceala mâi­nilor si a picioarelor.

Orice impuls nervos in corpul nostru se transmite printr-un curent slab, pe care ii produc singure celulele organismului uman. Fiecare din cele 70 de mi­liarde de celule din corpul nostru conţine particule electropolarizate (ioni), care acţionează la aceeaşi curenţi. Procesele despre care este vorba sunt foarte importante in alimentarea celulei cu oxigen si cu energie. In cazul rănilor sau al imbolnavirilor se poate intampla ca aceşti curenţi sa nu circule corect. Câmpurile magnetice pulsatorii vin sa corecteze, astfel, de aba­teri, in interiorul celulei. Alimentarea ţesuturilor se imbunatateste, iar prin ac­ţiunea câmpurilor magnetice acestea se regenerează.
 
DEPRESII, INSOMNIE, OBOSEALA CRONICA
 
"In cazul depresiilor incipiente putem obţine o reala 'îmbunătăţire a stării de sănătate pentru 80-90% dintre pacienţi cu ajutorul stimulării magnetice transcraniene, o forma speciala de terapie cu câmpuri magnetice" - explica psihiatrul Dr. Padberg de la Clinica Universitara din Miinchen. Colierele magnetice acţionează asupra a 8 pana la 12 meridiane.

Colierele sunt eficiente mai ales pentru persoanele care suferă spondiloza, dureri de cap, de umeri, migrene si insomnii deoarece imbunatatesc circulaţia sângelui la nivel cranian.

 

SUCCESUL IN CAZUL FRACTURILOR GRAVE DE OASE
 
 Procesul de ameliorare prin acţiunea câmpului magnetic este remarcabil în cazul fracturilor grave de oase.
 În cazul unor fracturi de acest gen, adesea, o parte a ţesutului vătămat moare, ceea ce ridică probleme serioase în vindecare. "Atunci pot fi de ajutor câmpurile magnetice pulsatorii, deşi medicii nu pot explica cu precizie de ce se intampla acest lucru"afirma ortopedul Dr. Ludge Gerdes-meyer, de la clinica din Miinchen.

În oase există curenţi electrici care au un rol important în construcţia, întreţinerea, organizarea şi întărirea celulelor. 
 În cazul fracturilor, partea ruptă a osului se află în stare de repaus şi nu există curenţi care se formează prin mişcare, ceea ce îngreunează procesul de vindecare.
Câmpurile magnetice pulsatorii, care acţionează din exterior, creează aceşti curenţi într-un anumit fel, stimulând astfel vindecarea osului.
În acest mod, fractura nu numai că se vindecă mai repede, dar şi structura celulelor se reface.
Terapia cu magneţi acţionează pozitiv în cazul vindecării accidentelor sportive (leziuni, rupturi de ligamente), entorse, inflamări ale încheieturilor, boala Parkinson.
În plus, puterea magnetului curăţă şi cicatricele rănilor.
REUMATISM
 
La reumaticii care suferă de inflamaţii puternice ale încheieturilor, terapia cu magneţistimuleaza secreţia de cortizon, care împiedică procesele inflamatorii.
BOALA PARKINSON
 
Magneţii cu câmp pulsatoriu sunt de ajutor persoanelor care suferă de această maladie, având un efect de minimizare a problemelor de mişcare şi de mărire a capacităţii de concentrare ,după cum a fost publicat recent in studiul "Boli incurabile" - explica prof. dr. Alexandar Henneberg/ şeful Clinicii pentru Parkinson, Bad Nauheim, Germania, concluzionând ca: "terapia cu magneţi are efect de mi­nimizare a problemelor de mişcare si de mărire a capacităţii de concentrare la peste 70% din pacienţii cu Parkinson"
ARTRITA
 
Cercetări recente au arătat că artrita poate fi ameliorată şi tratată mult mai eficient cu ajutorul oligoelementelor, mai precis cuprul şi zincul.
» Cuprul prezent în organismul uman , în cantităţi mici, ajută împotriva infecţiilor, fiind implicat în formarea celulelor roşii ale sângelui şi sprijinind asimilarea fierului, care este indispensabil în funcţionarea organismului.

Mulţi dintre Dvs. ati observat cu siguranţa ca unii oameni poarta bratari de cupru. Cuprul este unul din metalele cu cea mai mare conductivitate, si multe persoane care poarta acest metal si suferă de dureri reumatice, de artrita si de migrene se simt mai bine.

Cercetările efectuate la Universitatea de Farmacie din Arkansas demonstrează ca oligoelementele, in special cuprul si zincul pot fi eficiente in vindecarea si ameliorarea artritei. Cercetătorii au demonstrat ca enzimele care depind de aceste oligoelemente joaca un rol decisv in formarea ţesuturilor. La pacienţii suferinzi de artrita s-au obţinut rezultate semnificative prin aplicarea acestei metode de vindecare.

Bratarile de cupru sunt disponibile de multa vreme si exista o cerere constanta pentru ele, dar noile bratari care combina cuprul cu magneţii, apărute in ulti­mii ani, au din ce in ce mai mare căutare, datorita efectelor benefice asupra sănătăţii.

 Combinaţia dintre o brăţară de cupru şi magnet produce un dublu efect: cuprul din brăţară este dizolvat prin transpiraţie, rămâne pe piele şi de acolo este absorbit în fluxul sanguin, în timp ce magnetul îmbunătăţeşte circulaţia, rezultând o mai bună distribuire a cuprului
ARTROZA
 
PST (terapia cu semnal magnetic pulsatoriu) este utilă înainte de toate persoanelor care suferă de artroză.
În cazul acestei boli se formează un cheag de ţesut la încheieturi (chiar şi la încheieturile de la nivelul coloanei), ceea ce dă dureri puternice. 
PST stimulează restructurarea ţesutului şi regenerarea masei de ţesut pierdute, ameliorând astfel durerile.
 Terapia cu semnal magnetic pulsatoriu, după cum susţin oamenii de ştiinţă din SUA, funcţionează pe baza impulsurilor magnetice care se creează din curent continuu, spre deosebire de terapia care se bazează pe curent alternativ.
 Impulsurile de curent continuu îndepărtează în primul rând disfuncţionalităţile ţesuturilor, şi de aceea sunt potrivite pentru vindecarea defectelor degenerative ale încheieturilor.
 
Un studiu efectuat la Clinica Universitara din Miinchen arata ca PST este utila si in cazurile de artroza avansata. In acest fel, 75% din pacienţii trataţi au devenit mobili si au semnalat ameliorarea durerilor.
Terapia cu semnal magnetic pulsatoriu (PST), după cum susţin oamenii de ştiinţa din SUA, funcţionează pe baza impulsurilor magnetice care se creează din curent continuu, spre deosebire de terapia care se bazează pe curent al­ternativ.
Nu sunt produse în această categorie.
 • Catalog Magnawell Germania 2014 in format pdf
 • Catalog Panactive Austria 2014 in format pdf
 • Catalog Health 2014 Austria in format pdf
 • Catalog Bijuteri Energetix 2014 in format pdf
Reprezentant Energetix Romania | Magnawell | Detoxamin | Panactive | Tel: 0743-019108
Magnetoterapia.ro | Detoxamin | Panactive | Magnawell © 2018