trafic site web
 • Catalog Magnawell Germania 2014 in format pdf
 • Catalog Panactive Austria 2014 in format pdf
 • Catalog Health 2014 Austria in format pdf
 • Catalog Bijuteri Energetix 2014 in format pdf

Magnetismul Natural

MAGNETISMUL NATURAL
 
Pământul este cel mai mare magnet din apropierea noastră. Câmpul mag­netic al Pământului scade in intensitate cu cat urcam mai sus in spaţiul cosmic, astfel ca la distanta de 8-14 raze terestre el ajunge de 10.000 ori mai redus.
 
Toata lumea vie - plante, animale si oameni - se afla sub influenta magnetis­mului pământului.Efectul câmpului magnetic al pământului este mult mai mare decât s-ar crede: el acţionează ca un fel de umbrela care abate radiaţiile cosmice nocive, sum ar fi cele solare. Fara acest câmp pe post de umbrela binefăcătoare structurile vii ar fi fost de mult afectate, deoarece ar fi afectate proteinele si acizii nucleici. Aceşti acizi atât de complecşi si exacţi poarta in structura lor intregul mesaj despre tot ce se refera la fiecare dintre noi. Practic, fara aceasta umbrela binefăcătoare intreaga lume vie ar dispărea ori s-ar mo­difica genetic.
 
Magnetismul este indispensabil lumii vii, la fel ca si apa, aerul, hrana sau lumina soarelui.
Influenta Soarelui asupra magnetismului Pământului este confirmata prin mă­surători care au arătat ca in timpul zilei influenta magnetica a Soarelui este cu aproximativ 0,1 Gauss mai puternica decât in timpul nopţii.
De asemenea, este interesant ca in anumite locuri de pe Pamant intensitatea câmpului magnetic este mai mare - spre exemplu Lourdes, in Franţa, si Sedona, in SUA, sunt locuri in care vin mulţi oameni pentru a se simţi mai bine si pentru a se reface.
In mediul inconjurator exista nenumărate semnale bioenergetice active, dar cele mai importante sunt:
•  undele Schumann
•  undele geomagnetice
•  radiaţia solara
 
Pământul este inconjurat de ionosfera, care are aproximativ 100 km inaltime. Spaţiul dintre ionosfera si suprafaţa pământului se comporta ca o enorma ca­vitate cu rezonanta electromagnetica, asemeni cutiei de rezonanta a unui in­strument muzical.
Aceste unde electromagnetice rezonante sunt cunoscute sub numele de undele Schumann, după numele fizicianului care le-a descoperit, W.O. Schu­mann. Forma de unda primara (prima armonica) are o frecventa de 7,8 Hz.
 
Exact aceeaşi frecventa este prezenta si in hipotalamus, principalul centru de control al creierului uman (regiunea din creierul nostru responsabila de con­centrare si atenţie). Scoarţa terestra conţine 64 de elemente, cunoscute sub numele de "elemente reziduale". Fiecare dintre aceste elemente este carac­terizat de propriul sau tip de vibraţii. Câmpul magnetic al Pământului este in­fluenţat de aceste vibraţii, "modularea" rezultata fiind cunoscuta sub numele de unde geomagnetice. Scoarţa terestra conţine aceleaşi materiale minerale ca si cele existente in hematiile din sângele corpului uman.
 
ENERGIE = VIATA
 
Sursele energiei noastre biologice
 
Hrana si apa, prin sistemele pentru prelucrarea acestora in organism. Funcţi­onarea noastră fizica si mentala depinde de transformarea, absorbirea si pre­lucrarea chimica eficienta a hranei si a elementelor hrănitoare. Visul este modalitatea naturala de regenerare a energiei noastre. In timpul somnului, prin vise ne eliberam de griji si tensiune, sprijinim procesul de vin­decare, ne curatam de toxine.
 
Absorbirea câmpului magnetic al Pământului se realizează prin inhalarea oxigenului care se afla sub influenta câmpului magnetic al Pământului. Cu cat este mai mare energia magnetica inconjuratoare, cu atât este mai ri­dicat nivelul uman de energie.
O alta modalitate este prin contactul direct al corpului cu pământul (prin mers, şedere, culcare pe pamant).
Prin exerciţii sportive se produce energie electromagnetica de la efortul fizic. Trecerea unui fluid printr-un câmp magnetic produce o forţa electromag­netica. Asa cum apele cascadei Niagara produc energie electromagnatica, la fel si circulaţia sângelui prin organism, in câmpul magnetic al Pământului, produce o sursa interna de energie magnetica.
 
Cum pierdem energie?
 
Motivele pentru pierderile de energie si îmbolnăviri sunt:
 
Interne
- alergii
- dependente (tigari, alcool, droguri etc.)
- carenţe de elemente hrănitoare
- infecţii, otrăviri cu substanţe toxice
- răniri ale ţesuturilor
 
Externe
- lipsa energiei magnetice in pamant
- contaminare electromagnetica
- dereglări geomagnetice (pete/explozii solare, faze ale lunii etc.)
- expunere la compuşi chimici, otrăvuri (in agricultura, in tipografii, in contact cu materiale sintetice, vopsele, detergenţi, gaze de eşapament, insecticide etc.)
 
Psihologice
- stress
- teama
- indurerare
- singurătate
- mentalitate negativa
Prin folosirea de magneţi orientaţi, lupta pentru sănătate si mai multa energie poate deveni mult mai eficienta.
 
Efectele negative ale absentei câmpului magnetic!
 
1. Oamenii de ştiinţa au demonstrat faptul ca forţa câmpului magnetic al Pământului s-a micşorat cu peste 50% in ultimii 500 de ani, el măsu­rând in prezent aproximativ 0,5 Gauss. Omul de ştiinţa si omul de stat Alexan-der von Humboldt (1799 - 1804) a descoprit ca puterea câmpului magnetic al Pământului variază de la 0,3 Gauss la ecuator pana la 0,7 Gauss la poli.
Faptul ca prezenta câmpului magnetic al pamanului joaca un rol principal in ceea ce priveşte starea sănătăţii noastre a fost confirmat atunci când primii astronauti s-au intors bolnavi din spaţiu.
Problemele de sănătate erau intocmai afecţiuni apărute din cauza carenţei de calciu si alte minerale, conducând la dereglări metabolice si simptome pre­cum, depresia grava, somnolenta, osteoporoza diverse dureri. Starea lor a fost explicata rapid prin absenta magnetismului terestru, iar problema s-a rezolvat imediat atunci când NASA a instalat magneţi in staţiile si pe navele cosmice.
Aceasta nu este singura dovada a importantei câmpului magnetic asupra stării de sănătate a oamenilor, cat si a lumii vii in general.
Lipsa sau micşorarea câmpului au ca efecte creşterea in inaltime a plantelor si apoi căderea lor in colaps, implicit moartea lor.
Pământul are un câmp electromagnetic de inducţie de 2x10 -4 CH Tesla, omul fiind adaptat la aceasta intensitate.
In lipsa câmpului gravitaţional omul are tendinţa de creştere si ingrasare, în­tregul organism suferind transformări fundamentale cum ar fi: deteriorarea sistemului nervos prin creşterea instabilităţii emoţionale, apariţia insomniei, a durerilor de cap, a stărilor de amnezie, iar iritabilitatea creste pana când se produce comotia cerebrala. Sistemul imunitar nu mai funcţionează normal, sistemul circulator este afectat prin creşterea de colesterol si modificarea ten­siunii arteriale pana la infarct miocardic. Este de asemenea afectat si sistemul respirator, glandele endocrine, ca si articulaţiile.
Dr. Nikagawa (Tokio) a descris intr-un articol de specialitate publicat in 1976 o afecţiune pe care a numit-o sindromul absentei câmpului magnetic.
Simptomele acestui boli includ:
•  anchilozarea umerilor
•  dureri de spate si de cap
•  fibromialgia
•  insomnia
•  probleme de digestie si circulaţie
•  oboseala generala
Dr. Nikagawa a examinat 11.648 de utilizatori ai terapiei cu magneţi (coliere, bră­ţări, centuri,) din punct de vedere al experienţei acestora cu magneto-terapia.
Rezultatele examinării au fost următoarele:
•  Peste 90% dintre subiecţi au observat rezultatele unei terapii foarte eficiente
•  Sub 10% nu au remarcat nici un efect
Nici una dintre persoanele interogate nu a semnalat efecte secundare adverse.
 
2. Cu cat tehnologia e mai prezenta in jurul nostru, cu atât scade câm­pul magnetic.
Clădirile din beton armat, construcţiile de metal, drumurile din asfalt, auto­mobilele, trenurile, avioanele micşorează efectul câmpului terestru la jumătate si chiar mai mult
Efectele dăunătoare provin si de la "smogul electronic" - electrosmog: curent alternativ, aparatura electronica, unde radio si TV, monitoarele calculatoarelor, telefoane mobile, lumini fluorescente, aparate de uz casnic si multe alte surse asemănătoare.
Oamenii care trăiesc in case la curte beneficiază de binefacerile naturii pre­cum si de un câmp magnetic mai bun, ştiut fiind faptul ca orice casa din cără­mida sau paianta nu retine si nu impiedica magnetismul.
Orăşenii, trăind in blocuri, beneficiază de o intensitate a câmpului magnetic mult mai redusa, datorita fierului beton, decurgând de aici o serie de conse­cinţe nefaste asupra organismului.
In plus, magnetismul terestru se poate reduce sau ecrana din cauza unor ele­mente perturbatoare din mediul inconjurator, micsorandu-se astfel si acţiunea acestui magnetism asupra organismului nostru, fapt ce duce la aparitia unor simptome cum ar fi durerile de cap, oboseala, dereglări de circulaţie etc.
Acum, prin folosirea produselor magnetice putem sa compensam  aceste efecte negative!
 
Medicus curat, natura sanat!
Doctorul tratează, natura vindeca
 
Cate ceva despre Magneţi
Ce este Magnetul?
 
Ca sa dam un răspuns foarte simplu acestei intrebari, am putea spune: mag­net este tot ceea ce atrage fierul.
 
Magneţii se compun din milioane de molecule care se aduna in grupe numite domenii.
 
Fiecare domeniu se comporta ca un magnet mineral cu pol nordic si pol sudic.
 
Când domeniile se aliniază in aceeaşi direcţie, puterea acestora se uneşte, formând un magnet mai mare. In fier exista multe domenii care se pot alinia in aceeaşi direcţie, adică se magnetizeaza.
 
Tipuri de magneţi
 
Magneţii naturali, bare magnetice, se formează atunci când lava topita care vine din interiorul pământului, conţinând fier sau oxizi de fier, intra in contact cu azotul din atmosfera, se răceşte si se magnetizeaza sub acţiunea foitei magnetice a pământului.
 
Electromagnetii sunt realizaţi dintr-un miez de metal inconjurat de fire izo­late care conduc curentul.
 
Magneţii permanenţi sunt magneţii care se magnetizeaza fara adaos con­stant de electricitate, in care domeniile sunt aliniate permanent. Dintre aceştia, cel mai des folosiţi sunt:
 
Magneţii de ferita se obţin prin presarea prafului de ferita intr-o bara, prin utilizarea unei prese puternice la temperaturi inalte.
Aceşti magneţi pot avea practic orice forma si dimensiune si se magnetizeaza in forma finala.
 
Magnetul de neodimiu este cel mai puternic tip de material magnetic.
 
Acest magnet este compus dintr-un amestec al unui element rar, neodimiul, cu fier si bor. Fiind foarte scump, se toarnă doar pe suprafeţe mai mici.
 
Magneţii de neodimiu se folosesc la bijuteriile mărcii Energetix, pentru ca păstrează foarte bine magnetismul si pierd doar o mica parte din putere.
 
Forţa magnetica (se mai numeşte si putere magnetica) si se măsoară in Gauss sau in Tesla, 1 Tesla = 10.000 Gauss.
 
Foita magnetica este reprezentata de numărul de linii ale câmpului magnetic pe 1 cm2.
 
Măsurarea se face la suprafaţa magnetului si se dis­tinge de la centrul magnetului pana la părţile laterale.
 
Un alt element important este dimensiunea magnetului! Un magnet mare de 1.000 Gauss este mult mai puternic decât un magnet mic de aceeaşi putere.
 
Polaritatea Magneţilor
 
Magneţii au doi poli:
 
-  polul nordic sau negativ (Yin) si
-  polul sudic sau pozitiv (Yang).
 
Polii opuşi se atrag, polii de acelaşi fel se resping.
 
In anul 1936, Albert Davis a confirmat ca cei doi poli ai magnetului au efecte biologice diferite, pe care le-a demonstrat prin experimente pe plante, şobo­lani, şoareci si alte animale.
 
Cei mai mulţi oameni de ştiinţa sunt de acord ca fiecare dintre poli acţionează in mod diferit:
Polul nordic este considerat ca având o acţiune mai puternica de vin­decare:
 
•  Are tendinţa de a ne reda echilibrul
•  Ne da energie
•  îndepărtează durerea si infecţiile
•  Reglează presiunea sanguina
•  Are efect calmant asupra sistemului nervos
•  Asigura alcalinizarea ţesuturilor
•  Îmbunătăţeşte alimentarea ţesuturilor cu oxigen
•  Se foloseşte in tratarea fracturilor de oase, intinderilor, artritelor, durerilor de dinţi.
 
Polul sud al magnetului stimulează creşterea
 
Astfel, acesta activează, stimulează si poate chiar sa mărească inflamatiile sau sa accentueze durerea. De aceea, lucrul cu polul sudic al magnetului este o arta.
 
Medicina tradiţionala chineza afirma ca omul are nevoie de doua tipuri de semnale din mediu: Yang, venind de deasupra (undele Schumann) si Yin, venind de dedesupt (undele geomagnetice), care trebuie sa fie echilibrate.

 

Nu sunt produse în această categorie.
 • Catalog Magnawell Germania 2014 in format pdf
 • Catalog Panactive Austria 2014 in format pdf
 • Catalog Health 2014 Austria in format pdf
 • Catalog Bijuteri Energetix 2014 in format pdf
Reprezentant Energetix Romania | Magnawell | Detoxamin | Panactive | Tel: 0743-019108
Magnetoterapia.ro | Detoxamin | Panactive | Magnawell © 2018